Întâlnire cu actorii relevanţi ai societăţii civile giurgiuvene pentru elaborarea portofoliului de proiecte prioritare

Întâlnire cu actorii relevanţi ai societăţii civile giurgiuvene pentru elaborarea portofoliului de proiecte prioritare

Având în vedere că municipalitatea intenţionează să elaboreze un portofoliu de proiecte prioritare care să constituie o bază pentru accesarea fondurilor europene aferente exerciţiului bugetar al Uniunii Europene 2014 – 2020, primarul Nicolae Barbu a luat iniţiativa de a invita la dialog actori relevanţi ai societăţii civile giurgiuvene, în vederea analizării situaţiei existente şi a identificării priorităţilor de dezvoltare pentru perioada următoare.

Alături de edilul şef s-au aflat viceprimarul Alexandru Vladu şi directorul Direcţiei Dezvoltare, Florentina Popescu. Între societăţile şi asociaţiile invitate s-au numărat Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic şi reprezentanţii în teritoriu ai Patronatului Naţional Român, Uniunii Naţionale a Patronatelor cu Capital Privat din România şi Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Invitaţilor le-au fost prezentate ideile de proiecte considerate prioritare pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului, conform Masterplanului Euroregiunii Ruse-Giurgiu, între care construcţia unui nou pod peste Dunăre, reabilitarea şi modernizarea Portului Giurgiu, construcţia unor centrale pe bază de biomasă, reabilitarea şi valorificarea turistică a Cetăţii Giurgiu şi înfiinţarea de pieţe de gross pentru produse alimentare, inclusiv peşte, şi li s-au solicitat alte idei de proiecte, având în vedere că aceştia cunosc necesităţile societăţii giurgiuvene.

Reprezentanţii societăţilor civile au salutat iniţiativa municipalităţii de a organiza astfel de întâlniri şi au afirmat că vor fi dispuşi la colaborare, propunând totodată ca aceste întâlniri să fie ţinute lunar. Primarul Nicolae Barbu a fost de acord cu această propunere, asigurându-i totodată că vor găsi în orice moment în Primăria Municipiului Giurgiu un aliat de bază în realizarea de proiecte.

Ultima modificare: 05.12.2012 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul “Cuplurile de aur” din municipiu felicitate de Primăria municipiului Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.